Bodes de dones |
El divendres dia 24 setembre de 2005, la jutgessa de pau de Benilloba, Celia Ibáñez, va oficiar en el saló de plens municipal les dos primeres bodes homosexuals, ambdós entre dones, que se celebren en la comarca Del Comtat.
Una
de les parelles va voler que la cerimònia es celebrés en la intimitat, mentre
que l'altra
parella, formada per María Alejandra Ferrada, nascuda en Buenos Aires, i
l'espanyola María Llum Quiñonero (fotos de la cerimònia] van voler fer
públic els seu enllaç.
Alejandra, que vivia amb María Llum des de feia set mesos, encara que es coneixien
des de feia 15 anys, va expressar que la llei que permet el matrimoni de
parelles homosexuals «salva l'exclusió que hem viscut durant tant de temps».
«Suposa també incloure'ns en la Constitució, amb els nostres drets i
obligacions», després d'això va considerar important que esta legislació
s'haja aprovat a Espanya «perquè segurament tindrà reflex a l'Amèrica
Llatina i en tots els països on l'Església té un fort pes».
Ambdós van considerar una satisfacció haver tingut l'oportunitat de ser casades per una amiga jutgessa i en una població com Benilloba, que no supera els mil habitants: «Significa que la democràcia arriba a totes parts, no sols a les grans ciutats, sinó també als llocs xicotets».
Respecte d'això de la negativa de la magistrada de Dénia, Laura Alibau, de casar a una altra parella de dones, María Alejandra va expressar que és necessari que des de tots els partits polítics i institucions «s'acate la llei». Les contraents van agrair la tasca realitzada pels moviments feministes i els col·lectius que treballen pel reconeixement dels drets dels homosexuals. «És un pas més, però no l'únic» van indicar.
En aquest sentit, van reconèixer «el paper determinant» del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Es van felicitar per la labor realitzada pels moviments feministes i els col·lectius que treballen pel reconeixement dels drets dels homosexuals i van coincidir que «aprovar esta llei ha sigut una decisió important perquè ha suposat un canvi important i transcendental per a cada una de les famílies».
En la cerimònia va sonar la cançó «Tot canvia», de Juliol Numhauser, interpretada per Mercedes Sosa i es va llegir un fragment de «Dóna la mà», del poeta català Joan Salvat-Papasseit. Després de la cerimònia, les nóvies, ja com a matrimoni legal, van celebrar l'enllaç amb familiars i amics.